Den Haag laat kinderen echte vloot bouwen met BouwJeBootje voor Volvo Ocean Race.

geplaatst in: Geen categorie | 0

Van 19 t/m 22 juni verandert de sporthal van Lindobeach, Scheveningen in een echte bootbouwwerf waar in slechts 4 dagen tijd 30 boten worden gebouwd door 250 scholieren van diverse onderwijsinstellingen uit Den Haag. Dit gebeurt allemaal tijdens de laatste etappe van de Volvo Ocean Race richting de finish in Den Haag.

Op woensdag 27 juni worden deze 30 boten, met nog veel meer boten die op diverse scholen door heel Nederland zijn gebouwd, feestelijk te water gelaten tijdens Kidsday in de Race Village.

Bootbouwen is een initiatief van BouwJeBootje in samenwerking met het Watersportverbond. Doel van dit project is om zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met varen, bouwen en spelen op het water.

In het kader van de Volvo Ocean Race wordt dit unieke evenement georganiseerd met bijdragen van sponsoren en de Gemeente Den Haag. Leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs maken op een unieke manier kennis met het ambacht van bootbouwen, maar gaan natuurlijk ook de uitdaging aan om met z’n allen in slechts 4 dagen tijd een hele vloot te creëren. BouwJeBootje is creatief, educatief, teamwork en vooral heel erg leuk om te doen.