200 bootjes bouwen!

In het kader van de Volvo Ocean Race gaan wij samen met basisscholen een superleuke uitdaging aan!

Met een aantal partners zoals het Watersportverbond heeft BouwJeBootje de doelstelling om 200 bootjes te bouwen. Deze zullen te water gaan in de week van de Volvo Ocean Race finish die dit jaar in Scheveningen plaatsvindt, van 24 juni t/m 1 juli.

BouwJeBootje project

Alle basisscholen in Nederland hebben een brief ontvangen met uitleg over het project.

Elke basisschool in Nederland kan zich inschrijven voor een gratis ‘BouwJeBootje’ bouwpakket, bestaande uit het benodigde hout (op maat gefreesd), schroeven, lijm, verf en een peddel. Het pakket wordt op school afgeleverd met een complete bouwbeschrijving volgens het‘BouwJeBootje’ principe.
Daarnaast streven we ernaar dat leerlingen van een lokale ROC jullie helpen met opstarten.

Het eindresultaat is een roeiboot van 2,35m en 23 kg, geschikt voor 2 kinderen. Door de vast gemonteerde bokwielen is de boot eenvoudig te verplaatsen.

Met een aantal extra bewerkingen en een Optimist zeiltje is de boot in een later stadium uit te breiden tot zeilboot. Dit kan op eigen initiatief en valt buiten dit project(!)

 

Wat wordt er verwacht van deelnemende scholen?

Het bouwen van de boot neemt ongeveer 15 uur in beslag, gevolgd door het verven (gronden en een laag lak). Het bouwen is vooral geschikt voor de bovenbouw.
De leerlingen hebben wel wat begeleiding nodig, maar dat hoeft niet van een gediplomeerd timmerman te zijn. We verwachten alle deelnemende scholen op woensdag 27 juni op het strand van Scheveningen voor een spetterende tewaterlating van deze enorme vloot houten roeibootjes!

Interesse of heb je vragen?

Als je als school interesse hebt om een boot te bouwen, stuur dan zo snel mogelijk je aanmelding naar post@bouwjebootje.nl met je contactgegevens.
Er is een beperkt aantal bouwpakketten beschikbaar dus wees er snel bij! Klik hier voor meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen.

De bouw en tewaterlating van deze unieke vloot tijdens de Volvo Ocean Race wordt mogelijk gemaakt door:

 

www.volvooceanracedenhaag.nl


Impressie van Den Helder 2017: